Ladataan ilmoitusta
Huittinen 31.3.2020 08:10

Huittisten elinvoimatyöryhmän terveiset: nyt jos koskaan, on tärkeää käyttää paikallisia palveluja

Koronapandemian takia yritysten tilanne on vaikea, mutta kaupungin elinvoimapalveluissa katsotaan jo tulevaisuuteen ja suunnitellaan tulevia tapahtumia, muun muassa Hullua Yötä, vaikka se siirtyikin toukokuulta eteenpäin. Kuva on viime syksyn Hullustä Yöstä, joka sai väen liikkeelle. Kuva: Marja-Liisa Hakanen
Koronapandemian takia yritysten tilanne on vaikea, mutta kaupungin elinvoimapalveluissa katsotaan jo tulevaisuuteen ja suunnitellaan tulevia tapahtumia, muun muassa Hullua Yötä, vaikka se siirtyikin toukokuulta eteenpäin. Kuva on viime syksyn Hullustä Yöstä, joka sai väen liikkeelle. Kuva: Marja-Liisa Hakanen
Marja-Liisa Hakanen

Huittisten kaupungin elinvoimatyöryhmäkin on pohtinut, miten paikallisia yrityksiä voitaisiin tukea vaikeassa tilanteessa, jonka koronaviruspandemia on aiheuttanut.

Työryhmä vetoaa muun muassa kaupungin omiin palvelukeskuksiin, että ne tekisivät hankintansa etupainotteisesti tai ainakin suunnitellusti. Hankinnoissa on myös huolehdittava siitä, että paikallisilla yrityksillä on mahdollisuus osallistua kilpailutukseen ja siinä menestymiseen.

Niin ikään työryhmä vetoaa liiketilojen vuokranantajiin, jotta nämä sopisivat vuokralaistensa kanssa maksujärjestelyistä. Toimitilavuokrat saattavat olla yrittäjän suurin yksittäinen kuluerä.

Myös kaupungin omia tytäryhtiöitä ja muita paikallisille yrityksille julkisia palveluja tuottavia organisaatioita kannustetaan neuvottelemaan maksuohjelmista niiden yritysten kanssa, jotka ovat joutuneet koronapandemian takia maksuvaikeuksiin.

Paikallisia yrityksiä voi auttaa myös käyttämällä Huittisten kaupungilla käytössä olevia palveluseteleitä. Palvelusetelillä voi hankkia esimerkiksi vanhustenhuollossa tehostettua palveluasumista, siivouspalveluja, omaishoidon vapaapäiviä, kotihoitopalveluja ja rintamaveteraanien palveluja.

Terveyskeskuksesta palveluseteleillä saa vaikkapa jalkahoitoa, sosiaalitoimelta lapsiperheiden kotipalvelua ja varhaiskasvatukselta hoitopalveluita.

Elinvoimatyöryhmä toivoo, että kuntalaiset suosisivat myös muita paikallisia palveluja. Yrittäjät ovat viritelleet sekä etäpalveluja että kotiin toimitettavia palveluja, joita on koottu paikallisportaali MyHuittisen sivuille.

Neuvontaa ja sparrausapua

Kaupungin elinvoimapalvelut ovat aloittaneet monenlaisia toimenpiteitä yritysten auttamiseksi. Neuvontapalveluja saa elinvoimajohtaja Riikka Peipolta, markkinointi- ja sparrausapua antaa kaupungin markkinointi- ja viestintäsuunnittelija Helena Kaitanen.

Elinvoimapalvelut pyrkii myös panostamaan ajantasaiseen tiedottamiseen yrittäjille, muun muassa lähettämällä yrityskirjeitä ja järjestämällä Huittisten kauppiasverkostolle viikoittaisia verkkopalavereja.

Ajankohtaista ja ajantasaista tietoa löytyy niin ikään kaupungin elinkeinopalvelujen verkkosivuilta sekä Facebook-sivuilta.

Huhtikuussa ilmestyy kaupungin palveluesite, jossa esitellään paikallista palvelutarjontaa.

Hullu Yö -facebook-sivuille avatussa nettinäyteikkuna-albumissa kauppiaat voivat esitellä tuotteitaan ja palvelujaan.

Kevään aikana kaupunki julkaisee videosarjan, jossa esitellään huittislaisia toimialoja ja yrityksiä.

- Lisäksi katse on tulevaisuudessa. Parhaillaan suunnitellaan tulevia tapahtumia, muun muassa Hullua Yötä sekä syksyn lapsiperhemessuja ja yritysmessuja, elinvoimatyöryhmä toteaa.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa