Ensi vuonna Oittisen broileritila Sastamalan Keikyässä tulee kolmenkympin kunnioitettavaan ikään. Samassa ajassa siipikarjan kulutus on Suomessa kasvanut henkeä kohden yli kolminkertaiseksi, ja Oittisten tilallakin on nykyään lintuja kerrallaan lähes 200 000, siis oma tipu lähes jokaiselle satakuntalaiselle. Tämä vaatii myös valtavat tilat. Tuotantotilaa on reilut 10 000 lattianeliötä, ja yhteensä lämmitettävää tilaa on lähemmäs 40 000 kuutiota.
Haluatko lukea koko artikkelin?
Artikkeli on luettavissa Lauttakylä-lehden tilaajille. Voit tilata myös
vuorokauden lukuoikeuden kaikkeen lauttakyla.fi sisältöön 3 eurolla.
Voit uusia aiemman tilauksesi käden käänteessä kirjautumalla ensin
OmaLauttakylä-palveluun omalla tunnuksellasi.