Ladataan ilmoitusta
Sastamala 5.10.2020 07:45

Saskylle 1,24 miljoonaa euroa ministeriön lisärahoitusta

Kuvituspiirros: Pixabay
Kuvituspiirros: Pixabay
Minna Karru

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi toisessa lisäsuoritepäätöksessään Sasky koulutuskuntayhtymälle 1,24 miljoonaa euroa lisärahoitusta.

–Suurin osa myönnettiin Saskyn perusrahoituksen lisäämiseen lisäopiskelijavuosien muodossa. Sasky sai lisää kaikkiaan 105 opiskelijatyövuotta, josta 45 suunnataan lähihoitajakoulutukseen, kuntayhtymäjohtaja Antti Lahti selittää tiedotteessa.

–Loput myönnetystä summasta oli harkinnanvaraista korotusta. Se kohdistuu Saskyssa lentokonealan koulutukseen, lähihoitajien koulutukseen ja koronavirusepidemian aiheuttamien vaikutusten tasaamiseen.

–Lisärahoituksesta 100 000 euroa on harkinnanvaraista korotusta, jota voidaan myöntää erityisen kalliin koulutuksen toteuttamiseen. Sasky käyttää tätä rahoitusta Mäntän Seudun koulutuskeskuksen lentokoneasentajien koulutukseen.

–Myönnetystä lisärahoituksesta 65 000 euroa on suunnattu lähihoitajakoulutuksen lisäämiseen. Viime vuosina lähihoitajakoulutuksen määrää on lisätty Parkanoon, Ikaalisiin ja Tampereelle.

Koronaviruksen aiheuttamien poikkeusolojen vaikutusten tasoittamiseen Saskylle myönnettiin 420 000 euroa lisärahoitusta.

–Kevään poikkeusolot aiheuttivat sen, että opiskelijoiden osaamiseen jäi aukkoja, joita pitää kuroa kiinni lisäopetuksella sekä henkilökohtaisella ohjauksella. Uusien näyttöpaikkojen hankkiminen ja näyttöjen suunnittelu vaatii myös lisätyötä.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa