Ladataan ilmoitusta
Sastamala 18.1.2022 12:50

Sastamala sulkee lasten rokotusajanvarauksen toistaiseksi rokotepulan vuoksi

Kuva: Mufid Majnun
Kuva: Mufid Majnun
Mikko Perttunen

Sastamala sulkee 5–11-vuotiaiden lasten rokotusajanvarauksen toistaiseksi. Syynä on lapsille tarkoitettujen koronarokotteiden saatavuusongelma, kerrotaan Sastamalan kaupungin tiedotteessa.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin sairaala-apteekin Sastamalaan ja Punkalaitumelle varatut rokotteet riittävät jo varattujen aikojen toteuttamiseen, mutta uusia aikoja ei voida tällä hetkellä antaa. Alustavan tiedon mukaan uusia rokote-eriä olisi tulossa jakoon viikolla 9. Mikäli rokotteiden saatavuus paranee tätä ennen, uusia rokotusaikoja avataan varattavaksi ja tästä tiedotetaan erikseen. Mahdollisia peruutusaikoja voi olla koko ajan saatavilla sähköisessä ajanvarauksessa.

THL:n mukaan koronarokotetta suositellaan lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville 5–11-vuotiaille lapsille, sekä niille lapsille joiden lähipiirissä on vaikeasti immuunipuutteisia henkilöitä. Lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvilla 5–11-vuotiailla lapsilla on jo ollut mahdollisuus varata rokotusaika ja saada rokote muuta ikäluokkaa aikaisemmin.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa