Ladataan ilmoitusta
Sastamala 2.2.2021 16:19

Sastamalan kaupunki jatkaa nykyisiä koronalinjauksia Pirkanmaan pandemiaohjausryhmän suositusten mukaan

Sastamalan kaupunki pitää voimassa nykyiset Pirkanmaan pandemiaohjausryhmän suositukset. Suositusten voimassaoloaikaa jatketaan 1.3.2021 asti, ellei koronatilanne tai valtioneuvoston ohjeistukset muuta edellytä, kerrotaan Sastamalan kaupungin tiedotteessa.

Julkiset ja yksityiset sisäliikuntatilat, mukaan lukien uimahallit, jäähallit ja saunat, suositellaan pidettäväksi suljettuina lukuun ottamatta alle 20-vuotiaiden lasten ja nuorten ohjattua harrastustoimintaa, joka on mahdollista kaikissa sisäliikuntatiloissa. Tämä koskee myös uimaopetusta. Lasten ja nuorten sisäliikuntaryhmät toteutetaan kuitenkin korkeintaan kymmenen henkilön ryhmissä. Yli 12-vuotiaille suositellaan maskia.

Lisäksi mahdollistetaan sarjalisenssisopimukseen tai urheilusopimukseen perustuva ammattilaisurheilu Opetus- ja kulttuuriministeriön määritelmän mukaisesti, maajoukkuetoiminta sekä Olympiakomitean tukiurheilijoiden ja OKM:n apurahaurheilijoiden urheilu.

Lasten ja nuorten kilpailu- ja ottelutapahtumat kuntien sisäliikuntatiloissa on kuitenkin toistaiseksi kielletty, ellei ole kyse edellä mainitusta ammattilaisurheilusta. Ulkotiloissa voidaan järjestää lasten ja nuorten kilpailu- ja ottelutapahtumia, kunhan turvallisuussuunnitelma on tehty. Aluehallintoviraston kokoontumisrajoitusten vuoksi kilpailu- ja ottelutoiminnassa ei voi olla yleisöä sisällä eikä ulkona.

Lasten ja nuorten harjoitukset järjestetään niin, että joukkueet eivät kohtaa toisiaan muissa tiloissa kuin kentällä tai salissa. Liikuntatilan koko ratkaisee, kuinka monta 10 henkilön ryhmää voi harjoitella kerrallaan samassa tilassa. Esimerkiksi jääkiekkokaukalossa voi harjoitella samanaikaisesti kaksi kymmenen henkilön ryhmää kaukalon eri päissä.

Lasten harrastuksissa vanhemmat eivät odota lapsiaan sisätiloissa. Joukkueiden mukana ovat vain välttämättömät toimihenkilöt. Hygieniaohjeita ja turvavälejä noudatetaan. Pukuhuoneiden käyttö minimoidaan. Maskin käyttöä suositellaan kaikissa tilanteissa liikuntasuorituksen ulkopuolella. Seurat vastaavat itse harjoitusten järjestelyistä ja turvallisuudesta.

Aikuisten sisällä tapahtuvaa harrastustoimintaa ei toistaiseksi suositella. Yleisötapahtumia ei voi avin kokoontumisrajoitusten mukaisesti järjestää edes ulkona.

Sastamalan Opiston aikuisille suunnattuja kursseja jatketaan etäopetuksena. Kurssit palaavat lähiopetukseen, kun rajoitukset puretaan. Kurssit, joita ei voida siirtää etäopetukseen, alkavat, kun rajoitukset puretaan. Lähiopetuksena järjestetään alle 20-vuotiaiden lasten ja nuorten kurssit korkeintaan 10 hengen ryhmissä.

Kaupungin nuorisotilat pidetään suljettuna 1.3.2021 asti.

Vähäisilläkin oireilla kehotetaan hakeutumaan aktiivisesti koronatestiin. Oireita voivat olla muun muassa kuume, yskä, kurkkukipu, nuha, vatsaoireet, päänsärky, maku- ja hajuaistin muutokset. Jo yksikin oire on syy hakeutua testiin. On myös hyvä huomioida, että oireet voivat olla hyvinkin lieviä.

Kaikkia 12 vuotta täyttäneitä suositetaan pitämään maskia kaikissa kohtaamisissa.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa