Ladataan ilmoitusta
Sastamala 15.11.2021 15:31

Koronatartuntariski koholla Pirkanmaalla – Rokotukseen pääsee Sastamalassa ilman ajanvarausta myös ilta-aikaan

Kuvituskuva: Mufid Majnun
Kuvituskuva: Mufid Majnun

Koronaepidemia on Pirkanmaalla leviämisvaiheessa. Tilanne näkyy myös Sastamalassa kasvaneina tartuntalukuina. Esimerkiksi Kiikan koulussa on todettu tartuntoja, ja tämän johdosta on henkilöitä asetettu varotoimenpiteenä karanteeniin. Tilannetta seurataan.

Sastamalan kaupungin tiedotteessa kerrotaan, että tautia on nyt varsinkin rokottamattomilla paljon, ja tartuntariski on koholla kaikkialla, ei erityisesti kouluissa. Koulujen sulkuja ei ainakaan TAYS:in infektioyksikön mukaan tällä hetkellä suunnitella.

Sastamalan kaupungilta muistutetaan, että rokottautuminen on paras tapa suojautua koronatartunnalta ja koronan vakavalta muodolta. Erityisen huolestuttavana nähdään, että rokottamattomien ikäryhmistä löytyy paljon alle 12-vuotiaiden lasten vanhempia, ja lasten yleisin tapa saada koronatartunta on juuri omasta perheestä omilta vanhemmilta.

Koronarokotukseen pääsee Sastamalassa lähiaikoina myös ilman ajanvarausta. Uusia aikoja tulee puolestaan varattavaksi joka torstai kello 10.

Kolmannen annoksen saavat tulla hakemaan 60 vuotta täyttäneet sekä riskiryhmiin kuuluvat joko ajanvarauksella tai walk in -päivinä, kun vähintään kuusi kuukautta edellisestä rokotuksesta on kulunut.

Mouhijärvellä ja Punkalaitumella ei ole koronarokotuspäiviä ennen joulukuuta. Sastamalalaiset ja punkalaitumelaiset voivat rokottautua Vammalassa, Vinkin vapaa-aikakeskuksessa.

Rokotusajat ilman ajanvarausta Vammalassa

tiistaina 16.11. klo 12–19

keskiviikkona 24.11. klo 10–17.30

torstaina 2.12. klo 11–18

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa