Ladataan ilmoitusta
Sastamala 14.5.2020 15:32

Äetsän koulussakin ruokailua kokeillaan lounaspaketteina

Kolmella Sastamalan koululla kokeillaan ruokailua lounaspakatteina. Lounaspaketissa on täytetty leipä, riisipiirakka tai muu vastaava, jogurtti, viili tai rahka sekä hedelmä tai välipalapatukka.
Kolmella Sastamalan koululla kokeillaan ruokailua lounaspakatteina. Lounaspaketissa on täytetty leipä, riisipiirakka tai muu vastaava, jogurtti, viili tai rahka sekä hedelmä tai välipalapatukka.

Sastamalassa kouluruokailut on järjestetty koulukohtaisesti yhteistyössä Servin kanssa. Kouluille on annettu valtakunnallinen ohjeistus ja koulun olosuhteet huomioiden. Järjestelyillä turvataan hygienia ja turvallisuus ruokailun aikana.

Ruokailuja on porrastettu, oppilaat istuvat ruokalassa väljästi ja tarvittaessa hyödynnetään muita tiloja tai ruokaillaan luokissa. Kädet pestään ennen ruokailua ja aikuiset annostelevat ruoan. Opetushallituksen ohjeistuksessa mahdollistetaan ruokailun toteuttaminen porrastaen, ruokaloissa tai luokissa ja tarvittaessa lounaspaketteina. Retkillä olevat oppilaat saavat normaaliin tapaan retkieväät.

Kolmella koululla - Sylvään koulussa, Tyrväänkylän koulussa ja Äetsän koulussa - kokeillaan ruokailun toteuttamista lounaspaketteina. Sylväällä ruokaillaan luokissa siitä syystä, että ruokailua ruokalassa olisi pitänyt porrastaa neljän tunnin ajan alkaen jo kello 9.30. Äetsän ja Tyrväänkylän ruokalat ovat oppilasmäärään nähden pieniä siihen, että oppilaita olisi voitu sijoitella turvallisin välimatkoin.

Lämpimän ruoan kuljettamisessa luokkiin tulee valmisteluun jääneessä aikataulussa ongelmaksi kalusto, lämpötilojen hallinta sekä erikoisruokavalioiden toteuttaminen. Lounaspaketti sisältää täytetyn leivän (tumma tai vaalea), riisipiirakan tai muun vastaavan, jogurtin, viilin tai rahkan sekä hedelmän tai välipalapatukan. Kaikki oppilaat saavat edelleen tarkoituksenmukaisesti järjestetyn ja ohjatun, täysipainoisen maksuttoman aterian.

Kaupungin tiedotteessa todetaan, että ruokailun järjestäminen poikkeusolosuhteissa asettaa haasteen, mutta käytäntöjä arvioidaan ja kehitetään lähiopetusjakson myötä. Turvallisuus ja hygienia on tärkeä lähtökohta ja joistain normaaleista käytännöistä joudutaan siksi hieman tinkimään. Kouluissa on tehty paljon järjestelyjä turvallisen arjen eteen ja tarvittaessa järjestelyjä myös muutetaan. Ruokailun eri toteutusvaihtoehtoja selvitetään, jos järjestelyt jatkuvat vielä syksyllä.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa