Ladataan ilmoitusta
Satakunta 27.8.2021 15:27

Kokoontumisrajoitukset ja lähikontaktien välttämisvelvoitteet poistuvat maanantaina Satakunnassa

Lounais-Suomen aluehallintovirasto kumoaa kokoontumisrajoituksia ja lähikontaktin välttämisvelvoitetta koskevat päätöksensä Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa 27. elokuuta.

Aluehallintoviraston tiedotteessa todetaan molempien maakuntien olevan edelleen koronaepidemian leviämisvaiheessa, mutta sairaanhoitopiireiltä saatujen asiantuntija-arvioiden perusteella tartuntatautilain 58d-pykälän soveltamiselle säädetyt edellytykset eivät enää täyty. Näin ollen yleisötilaisuuksista ja yleisistä kokouksista poistuu lähikontaktin välttämisvaatimus.

”Epidemiatilanne ei ole vielä ohi, mutta sitä hallitaan tällä hetkellä valtioneuvoston asettamilla ravintolarajoituksilla ja tartuntatautilain 58c-pykälän mukaisilla toimenpiteillä sekä alueen sairaanhoitopiirien suosituksilla. Epidemian leviämisen estämisessä on erityisen tärkeää korkean rokotekattavuuden saavuttaminen ja aluehallintovirasto kannustaakin kaikkia ikäluokkia rokottautumaan koronavirusta vastaan.”

Tartuntatautilain väliaikainen pykälä 58c on voimassa koko maassa vuoden loppuun asti. Säädös velvoittaa asiakas- ja yleisötilojen hallinnasta vastaavat toimijat estämään epidemian leviämistä.

Heidän tulee huolehtia mahdollisuudesta käsien puhdistamiseen, antaa osallistujille ohjeet tartuntojen leviämistä estävistä toimista ja puhdistaa tilojen pinnat tehostetusti.

Lisäksi asiakkaiden ja osallistujien oleskelu tiloissa tulee järjestää sillä tavoin väljästi, kuin se toiminnan erityispiirteet huomioon ottaen on mahdollista. Myös asiakaspaikat tulee sijoittaa riittävän etäälle toisistaan.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa