Ladataan ilmoitusta
Satakunta 25.2.2022 16:30

Ravintolarajoitukset päättyvät 1. maaliskuuta – Aluehallintovirasto muistuttaa toimimaan terveysturvallisesti

Kuvituskuva: Pixabay
Kuvituskuva: Pixabay

Ravintoloiden anniskelua, aukioloaikaa, asiakasmäärää ja istumapaikkoja koskevat väliaikaiset rajoitukset poistuvat tiistaina 1. maaliskuuta. Vaikka rajoituksia puretaan, ovat tartuntatautilain hygieniavaatimuksia ja -velvoitteita koskevat pykälät yhä voimassa kesäkuun loppuun asti, todetaan aluehallintoviraston tiedotteessa.

Ravintoloita koskevat, lakiin perustuvat yleiset hygieniavelvoitteet ovat voimassa maaliskuun loppuun asti.

Tiedotteessa todetaan, että jos tautitilanne muuttuu tai sairaalakuormitus nousee merkittävästi, valtioneuvosto harkitsee ravitsemisliikkeitä koskevia rajoituksia uudelleen. Viranomaiset seuraavat koronatilannetta tarkasti ja varmistavat terveysturvallisen arjen muuttuvissakin tilanteissa.

Aluehallintoviraston asettamat määräykset, jotka velvoittavat toimijoita tilojen terveysturvalliseen käyttöön, ovat päättyneet tai päättymässä monilla alueilla. Näiden tartuntatautilain pykälään 58 d perustuvien määräysten tarkoitus on varmistaa, että lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä voidaan vähentää erilaisissa tiloissa, jotta esimerkiksi sisäliikunnan harrastaminen on turvallista.

Tilojen terveysturvalliseen käyttöön liittyvät määräykset koskevat asiakasmäärästä riippumatta urheilu-, liikunta-, huvi- ja virkistystoimintaan käytettyjä tiloja, kuten kirjastoja, liikuntatiloja ja kauppoja. Määräykset eivät edellytä esimerkiksi tietyn mittaisia turvavälejä, vaan toimijoiden on itse arvioitava, millaisilla keinoilla tartuntariskiä voi ehkäistä. Keinoja voivat olla esimerkiksi asiakaspaikkojen väljä sijoittelu tai ilmanvaihdon tehostaminen.

Tiedotteessa todetaan, että pandemia ei ole vielä ohi, vaikka rajoituksia puretaan monilla alueilla. Nyt voidaan jälleen osallistua tapahtumiin, kokoontumisiin ja pitkään kaivattuun yhteiseen tekemiseen.

”Jotta yhteiskuntamme voi pysyä auki ja pystymme palaamaan mahdollisimman tavalliseen arkeen, jokaisen oma vastuu terveysturvallisesta toiminnasta korostuu. Muistetaan turvavälit, suojaudutaan rokotteilla ja jäädään oireisena kotiin.”

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa