Ladataan ilmoitusta
Satakunta 8.6.2021 13:51

Koko Satakunta nyt perustasolla

Kuva: Couleur / Pixabay
Kuva: Couleur / Pixabay
Mikko Perttunen

Koko Satakunta on nyt koronan osalta epidemiologisesti perustasolla, eikä sairaalahoidossa ole potilaita.

Sairaanhoitopiirin omien tarkkojen lukujen perusteella ilmaantuvuus 24.5–6.6. oli 12,1 / 100 000 asukasta / 14 vrk. Positiivisten näytteiden prosenttiosuus on noin 0,6 % ja tartunnanlähteet ovat hyvin selvillä. Sairaalakuormitusta ei koronaviruksen vuoksi ole. Osastohoidossa ei tällä hetkellä ole koronavirusta sairastavia potilaita.

Vielä viime viikolla Rauma ja Eura olivat kiihtymisvaiheessa. Kokemäellä ei ole kahteen viikkoon todettu tapauksia enää lainkaan. Muutenkin Satakunnan tilanne on vakaa.

Muuntovirusten suhteen tilanne on ennallaan. UK-variantti eli uudelta nimeltään alfa-muunnos on edelleen Satakunnassa valtavirus. Uusia tapauksia Intian varianttivirusta eli delta-muunnosta ei ole todettu. Tiedossa on vain yksi varmistettu delta-virus tapaus ja siihen liittyen todennäköisesti kaksi saman matkaseurueen jäsentä.

Alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä kokoontuu seuraavan kerran torstaina 10.6. virallisesti arvioimaan tilanteen kehitystä ja varotoimia. Noin viikon kahden kuluessa nähdään, miten viime viikonlopun juhlinta vaikutti Suomessa epidemiologiseen tilanteeseen. Kaiken kaikkiaan kehitys näyttää kulkevan myönteiseen suuntaan, kun myös rokotukset etenevät hyvää vauhtia Satakunnassa.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa