Ladataan ilmoitusta
Satakunta 14.1.2022 22:45

Koronarajoitukset jatkuvat aiempaa tarkennetummin – lasten ja nuorten harrastustoiminta voi edelleen jatkua

Lasten ja nuorten harrastustoiminta voi edelleen jatkua rajoituksista huolimatta. Arkistokuva: Mikko Perttunen
Lasten ja nuorten harrastustoiminta voi edelleen jatkua rajoituksista huolimatta. Arkistokuva: Mikko Perttunen

Lounais-Suomen aluehallintovirasto päätti tänään jatkaa ja tarkentaa Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa jo voimassa olevia määräyksiä. Päätökset ovat voimassa 16.–28.1.2022.

Uusissa päätöksissä kielletään edelleen yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestäminen sekä sisätiloissa että ulkotiloissa. Lisäksi toimijat velvoitetaan yleisölle avoimissa tai rajatun osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetuissa tiloissa järjestämään toiminta niin, että osallistujat pystyvät välttämään lähikontaktin aiheuttamaa tartuntariskiä. Järjestelyistä on tehtävä kirjallinen suunnitelma, joka pidetään osallistujien nähtävillä tiloissa.

Huittisissa esimerkiksi Sataopisto ja Huittisten musiikkiopisto jatkavat aikuisten osalta etäopetuksessa, poikkeuksena yksilöopetus.

Monet liikunta- ja virkistystilat voivat kuitenkin avata ovensa. Esimerkiksi kuntosalien, yleisten saunojen, uimahallien ja kylpylöiden sekä sisäleikkipaikkojen ja teemapuistojen on mahdollista pitää tilansa auki asiakkaille.

Sairaanhoitopiirien arvioiden perusteella tilojen sulkemista koskevat määräykset kohdennetaan nyt sellaisiin tiloihin ja toimintoihin, joissa osallistujien määrä tai sijoittuminen, lähikontaktien mahdollisuus ja runsas aerosolituotto muodostavat erityisen riskin tartuntojen leviämiselle.

Aluehallintovirasto määrääkin alueellaan suljettaviksi yleisölle avoimet tai rajatun osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetut asiakas-, osallistuja- ja odotustilat, joita käytetään esimerkiksi joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajeihin, tanssipaikkoina, kuorolauluun ja harrastajateatteriin.

Vuonna 2003 ja sen jälkeen syntyneet lapset ja nuoret voivat jatkaa ohjattua harrastustoimintaa muuten suljetuiksi määrätyissä tiloissa. Päätös ei myöskään koske ammattiurheilua eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa.

Päivitetty 17.1. klo 9.55 lisäämällä tieto Sataopistosta ja musiikkiopistosta.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa