Ladataan ilmoitusta
Satakunta 20.8.2021 10:00

Koronan ilmaantuvuus Satakunnassa kääntynyt laskuun, maakunta edelleen leviämisvaiheessa

Satakunnan alueellinen tartuntatautien työryhmä (ATTR) on jälleen arvioinut maakunnan koronatilannetta. Sen mukaan taudin ilmaantuvuus maakunnassa on edelleen korkea, mutta se on kääntynyt laskuun. Ilmaantuvuus on nyt 108,6 tapausta 100 000 asukasta kohti 14 vuorokauden aikana.

Valtaosa tapauksista, 78 prosenttia, on todettu Etelä-Satakunnassa eli Raumalla, Eurajoella, Kokemäellä, Eurassa, Huittisissa ja Säkylässä.

Huittisissa todettiin 14 vuorokauden aikana 13 koronatartuntaa. Valtavirus Satakunnassakin on delta.

Tartuntatautien työryhmän mukaan tartunnanjäljitys on ollut kovilla, mutta on silti ollut tuloksellista ja nopeaa. Tartunnan lähde selvisi viime viikolla 85 prosentissa tapauksista.

ATTR korostaa, että on tärkeää vastata puhelimeen ja kertoa tiedot mahdollisimman tarkkaan, jos tartunnanjäljittäjä soittaa. Valtaosa tartunnoista on tällä hetkellä peräisin omasta sairaanhoitopiiristä, puolet niistä samasta taloudesta. Loput tartunnat on saatu töistä, ystävä- ja lähipiiristä. Ravintolasta, juhlista ja harrastuksista tartuntoja on tullut vain muutamia. Peruskouluissa tartuntoja ei ole todettu.

Alueelliset koronapandemiaan liittyvät suositukset säilyvät ennallaan. Myös Lounais-Suomen aluehallintoviraston määräykset kokoontumisrajoituksista pysyvät entisellään.

Alueelliset koronaan liittyvät suositukset löytyvät täältä.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa