Ladataan ilmoitusta
Satakunta 19.4.2020 20:20

Satakunnassa todettu kolme uutta varmistettua Covid-tapausta avohuollossa – Teho-osastohoidossa edelleen kaksi potilasta

Sari Mäkelä

–Viikonloppuna Satakunnassa on todettu kolme uutta varmistettua Covid-tapausta. Yksi tapauksista on johtanut varsin laajaan selvittelyyn ja näytteitä otetaan siihen liittyen nyt runsaasti. Tapaus ei tiettävästi liity aiempiin todettuihin tapauksiin, vaan taustalla on kaukomatkailu, kertoo Satakunnan sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava lääkäri, ylilääkäri Raija Uusitalo-Seppälä.

Satasairaalassa osastohoidossa ei ole varmistettuja Covid-potilaita.

–Kaksi potilasta on edelleen tehohoidossa, toinen heistä on edelleen hengityskoneessa. Kummankin tila on vähitellen kohenemassa. On tyypillistä, että tehohoitoon johtaneen Covid-infektion hoitoajat ovat melko pitkiä.

Laboratoriovarmistettuja löydöksiä on Satakunnassa nyt kaikkiaan 49. Valtaosa potilaista on ollut lieväoireisia, ja on hoitunut kotona.

–Toivomme, että saamme jatkossa käyttöömme uuden digitaalisen apuvälineen Covid-tapausten hallinnoimiseen ja tartunnanjäljityksen helpottamiseen. Tällöin voisimme alueellisesti tuottaa parempaa tilannekuvaa, ja kertoa myös parantuneista tapauksista reaaliaikaisesti samoin kuin otetuista näytemääristä, Uusitalo-Seppälä sanoo.

–Tilanne Satakunnassa on edelleen rauhallinen, elektiivistä toimintaa on lisätty. Diagnostiikkaa on kehitetty ja nopeutettu ja näytteitä voidaan ottaa ympäri Satakuntaa.

Raija Uusitalo-Seppälä sanoo, että jos epäilee Covid-infektiota, puhelimitse otetaan yhteyttä ensisijaisesti omaan terveyskeskukseen tai oireiden niin vaatiessa Satasairaalan päivystykseen. Työterveysasiakkaita palvelevat myös yksityiset näytteenottopisteet.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa