Ladataan ilmoitusta
Satakunta 3.6.2021 10:08

Ei rajoituksia vaan varovaisuutta – Satakunnassa lähdetään kesään epidemian perustasolla

Koronarajoituksia puretaan, mutta muun muassa maskisuositus on edelleen voimassa. Kuva: Mikko Perttunen
Koronarajoituksia puretaan, mutta muun muassa maskisuositus on edelleen voimassa. Kuva: Mikko Perttunen
Mikko Perttunen

Satakunnan alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä totesi tiistaina maakunnan olevan epidemiologisesti perustasolla. Ainoastaan Eura ja Rauma ovat kiihtymisvaiheessa, mutta niiden arvioidaan niin ikään palaavan perustasolle noin viikossa.

Tämä tarkoittaa myös sitä, että isosta osasta koronaepidemian aiheuttamia rajoituksia on voitu luopua.

Yksityistilaisuuksiin ei enää suositella erillistä henkilömäärärajaa, mutta tilaisuuden järjestäjän vastuulla on, että osallistujilla on tilaisuudessa mahdollisuudet käsien puhdistamiseen ja riittävien etäisyyksien pitämiseen. Vieraiden saapumis- ja lähtöajoista suositellaan pitämään esimerkiksi vieraskirjaa, jotta mahdollisessa altistumistilanteessa altistuneet pystytään jäljittämään. Tilaisuuksien järjestämistä ulkona tulisi suosia. Nämä ohjeet koskevat esimerkiksi kevään ylioppilasjuhlia, joiden kohdalla kehotetaan myös porrastamaan vieraiden saapumista ja lähtemistä.

Yleisötilaisuuksien kokoontumisrajoitukset on purettu, mutta järjestäjän tulee edelleen huolehtia siitä, että turvavälit säilyvät ja osallistujilla on esimerkiksi mahdollisuus käsien puhdistamiseen. Ravitsemisliikkeiden aukiolo- ja anniskeluajoista sekä asiakaspaikkamääristä päättää valtioneuvosto. Satakunnassa anniskelu on sallittua tällä hetkellä kello 07–24.

Kaikilla koulu- ja opiskeluasteilla jatketaan lähiopetuksessa lukukauden loppuun.

Kirjastot, nuorisotilat, museot ja kulttuuritilat sekä uimahallit ja maauimalat voivat olla auki, kunhan turvavälit voidaan säilyttää. Sisäleikkipuistot ja -paikat sekä kauppakeskusten oleskelutilat suositellaan pidettävän suljettuina.

Aikuisten ulkotiloissa toteutettava normaali ryhmäharrastaminen sekä ottelutoiminta on sallittua. Sisäharrastuksia voidaan järjestää, mikäli pystytään noudattamaan turvaohjeita, kuten hygieniaohjeita ja turvavälejä. Myös aikuisten ryhmäliikuntaharrastukset sallitaan sisätiloissa lähikontakteja mahdollisuuksien mukaan välttäen. Lapset ja nuoret voivat harjoitella ja kilpailla ilman turvaväliä sekä sisällä että ulkona, mutta ulkona harrastamista on hyvä suosia.

THL:n laaja maskisuositus yli 12-vuotiaille on edelleen voimassa ainakin 25.6. asti. Myös etätyön mahdollistamiseen rohkaistaan edelleen mahdollisimman laajasti.

Yhteensä Satakunnassa oli tiistaihin mennessä todettu Satasairaalan tilastojen mukaan 1707 koronatapausta. Viime viikolla koko Satakunnassa todettiin vain kymmenen tapausta. Huittisissa toukokuun kahdella viimeisellä viikolla todettiin ainoastaan yksi tapaus.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa