Ladataan ilmoitusta
Satakunta 26.3.2021 07:59

Viime päivinä koronatilanne vaikeutunut Huittisissa, Eurassa ja Säkylässä

Kuvituskuva: Pixabay
Kuvituskuva: Pixabay
Minna Karru

Satakunnan koronatilanne on parantunut, mutta rajoituksia ei voida vielä merkittävästi purkaa. Alueellisen tartuntatautien torjunnan työryhmän kokonaisarvion perusteella Satakunta on siirtynyt kiihtymisvaiheeseen.

–Viime päivinä tilanne on kuitenkin vaikeutunut Eurassa, Huittisissa ja Säkylässä, joissa on tarvetta erityiseen valppauteen. Myös Raumalla ilmaantuvuusluku on vielä selvästi yli 50, mutta tilanne siellä on koko ajan ollut selkeästi parantumassa. Satakunnan sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava lääkäri, ylilääkäri Raija Uusitalo-Seppälä kertoo.

Huittisissa on viimeisen neljäntoista vuorokauden aikana varmistunut 7 tapausta, ilmaantuvuusluku on 70,4. Suurempi ilmaantuvuusluku Satakunnassa on Eurassa ja Raumalla.

Satakunnassa on todettu tähän mennessä kaikkiaan 1390 covid-19 tapausta.

–Omien tarkkojen ilmaantuvuuslukujen mukaan ilmaantuvuus viime päiviltä on edelleen laskenut, se on nyt 42,7 / 100 000 asukasta / 14 vuorokautta.

Uusitalo-Seppälä ja alueellisen tartuntatautien työryhmän puheenjohtaja, johtajaylilääkäri Petteri Lankinen toteavat tiedotteessa, että Satakunnan parantunut tilanne voi kuitenkin nopeasti heikentyä, ellei varotoimia noudateta.

–Erityisenä huolena on Varsinais-Suomen vakava tilanne ja muuntovirusten leviäminen myös Satakuntaan.

Lankinen sanoo, että Satakunnassa rajoitukset ja suositukset ovat hallituksen linjauksen mukaisesti käytössä täysimääräisesti.

–Niitä puretaan maltillisesti ja asteittain tilannetta tarkasti seuraten.

Voimassa olevat rajoitukset ja suositukset löytyvät Satasairaalan verkkosivulta.

”Torjuntatoimien käyttö ovat keskeisessä asemassa leviämisen estämiseksi.”
Raija Uusitalo-Seppälä

Tartunnanjäljitys on Uusitalo-Seppälän mukaan jatkunut tehokkaana, viiveitä ei ole. Tartunnanlähde selvisi 77 prosentissa tapauksista. Tartunnan saaneista henkilöistä 55 prosenttia oli karanteenissa, kun tartunta todettiin. Joukkoaltistustilanteita oli aiempaa vähemmän.

Satasairaalassa on tällä hetkellä hoidossa kaksi koronapotilasta. Teho-osastolla ei ole koronapotilaita. Terveyskeskuksissa on hoidossa kolme koronapotilasta.

Muuntuneiden koronaviruskantojen osalta Satakunnassa tilanne on toistaiseksi pysynyt varsin rauhallisena.

–Satakunnassa on toistaiseksi varmennettu kaksitoista Britanniasta lähtöisin olevaa UK-varianttikantaa. Uusien tartuntaketjujen perusteella sen muunnosvirusten laajempi leviäminen Satakuntaan näyttää todennäköiseltä, Uusitalo-Seppälä arvioi.

Ylilääkäri muistuttaa, että muuntovirukset tarttuvat herkästi.

–Torjuntatoimien käyttö ovat keskeisessä asemassa leviämisen estämiseksi. Kannustamme kaikkia huolehtimaan kahden metrin turvaetäisyydestä ja käyttämään maskia julkisissa tiloissa sekä huolehtimaan käsihygieniasta pesemällä käsiä ja käyttämällä käsihuuhdetta.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa