Ladataan ilmoitusta
Satakunta 19.7.2020 16:21

Kaksi koronatartuntaa Satasairaalan työntekijöillä – Kirurgiset suunenäsuojukset käyttöön

Kuvituskuva: Pixabay
Kuvituskuva: Pixabay

Satakunnassa todettiin eilen 18.7. kaksi uutta COVID-tapausta. Sairastuneet ovat lieväoireisia ja heidät on asetettu kotieristykseen.

Tartunnanlähdettä ei ole voitu varmistaa kummassakaan tapauksessa, mutta toinen tartunta voi olla peräisin myös Satakunnan ulkopuolelta.

Kumpikin tapauksista on todettu Satasairaalan K0-päivystyksen työntekijällä. Sairastuneet työntekijät eivät ole olleet potilastyössä eikä altistuneita potilaita ole todettu. Lähikontakteja tapauksilla on työpaikan ulkopuolella yhteensä 16 ja heidät on asetettu karanteeniin.

Satasairaalan K0- päivystyksessä läheisesti altistuneita ja karanteeniin asetettuja työntekijöitä on myös lähes 20. Lähikontaktien lisäksi päivystyksen muuta henkilökuntaa on jo testattu hyvin laajasti, eikä lisätartuntoja ole toistaiseksi todettu.

Varmuustoimena lisätartuntojen ehkäisemiseksi Satasairaalan päivystyksessä on otettu käyttöön kirurgisen suunenäsuojuksen käyttö kaikissa tehtävissä kaikilla työntekijöillä toistaiseksi. Tavanomaisia hygieniakäytäntöjä on edelleen tiukennettu.

COVID-näytteitä on Satakunnassa otettu koko viikon ajan hyvin runsaasti, keskimäärin yli 200 päivässä. Positiivisia näytteitä on tällä viikolla todettu kuitenkin vain kolme. Nopeasti kasvanut COVID-näytteiden tarve on aiheuttanut ruuhkaa kaikkiin alueen näytteenottopisteisiin ja testit

analysoivaan SataDiagin laboratorioon. Ruuhkan vuoksi näytevastauksia saattaa joutua tällä hetkellä odottamaan selvästi totuttua pidempään, mahdollisesti seuraavaan päiväänkin asti.

Vaikka COVID-tilanne ei ole erityisen hankala, on tautia kuitenkin alueella liikkeellä. Näytteelle pitää edelleen hakeutua herkästi akuuttien hengitystieoireiden ilmaantuessa. Erityisen tärkeää on, että hengitystieoireisena pysytään kotona, eikä levitetä mitään hengitystieinfektiota eteenpäin.

MM66
19.07.2020 18:19

Härkäpakasrissa Huittisissa oli niin paljon ihmisiä paikalla ettei KORONASTA TIETOAKAAN. KUKAAN EI VÄLITTÄNYT VÄLEISTÄ, KÄSIEN PESUSTA TAI MISTÄÄN MUUSTAKAAN. Hienoa että bisnes käy, mutta tuo ihmismassa oli kyllä liikaa. Ei mikään ihme jos leviää.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa