Ladataan ilmoitusta
Satakunta 29.7.2020 07:35

Satakunnassa eilen kolme uutta koronatapausta – yksi täysin uusi tapaus mahdollisesti joukkotapahtumasta

Kuvituskuva: Fusion Medical Animation
Kuvituskuva: Fusion Medical Animation
Mikko Perttunen

Satakunnassa todettiin eilen kolme COVID-19-viruksen aiheuttamaa infektiota. Kaksi tapausta liittyy aiemmin todettuihin eivätkä siksi ole yllättäviä. Potilaat ovat aiemman altistuksensa vuoksi olleet karanteenissa. Nyt karanteeniin asetetaan perheenjäsenet.

Toinen on Rauman dialyysin potilas, joka altistui ennen kuin potilastoverin diagnoosi oli selvillä. Muiden altistuneiden potilaiden dialyysihoito toteutetaan Raumalla erillään muista ja tehostetuin varotoimin.

Kolmas tapaus on työikäinen henkilö. Tapaus ei tiettävästi liity aiempiin. Tapauksen tartunnanlähde ei ole varmistunut, mutta on mahdollista, että tartunta on peräisin kotimaan matkalta ja joukkotapahtumasta. Kunta on asettanut potilaan kaksi lähikontaktia karanteeniin.

Satakunnassa on kaikkiaan todettu nyt 71 uuden koronaviruksen (COVID-19) aiheuttamaa tapausta. Esiintyvyys Satakunnassa on edelleen matala, väkilukuun suhteutettuna alle kymmenesosa pääkaupunkiseudun tilanteesta.

COVID-epidemia ei ole ohi on siis tärkeää, että väestö muistaa varotoimet. Käsien pesu, turvavälit, oikea yskimistekniikka ja se, että sairaana pysytään kotona eikä altisteta muita, on tärkeää. Testiin tulee hakeutua matalalla kynnyksellä.

Satakunnassa on tällä hetkellä liikkeellä myös tavanomaista flunssaa aiheuttavaa rinovirusta. Samat keinot kuin koronaviruksen torjunnassa auttavat ehkäisemään myös rinoviruksen leviämistä.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa