Ladataan ilmoitusta
Satakunta 8.7.2020 14:25

Satakunnassa eilen yksi uusi koronavirustartunta – Edellisestä ehti kulua kaksi viikkoa

Kuvituskuva: Pixabay
Kuvituskuva: Pixabay

Satakunnan alueella eilen 7.7.2020 otetuissa näytteissä todettiin yksi uusi COVID-infektio. Tauti on saatu Satakunnan alueelta, mutta sen tarkempi lähde ei ole selvinnyt. Porin perusturvan tartuntatautihenkilöstö on kartoittanut altistuneet yhdessä sairaanhoitopiirin infektioyksikön kanssa. Altistuneet asetetaan karanteeniin. Sairastunut on hyväkuntoinen ja kotieristyksessä.

Satakunnan alueella on nyt todettu yhteensä 61 COVID-tapausta. Tällä hetkellä sairaalahoidossa ei ole yhtään COVID-infektioon sairastunutta. Edellisestä todetusta COVID-tapauksesta ehti kulua kaksi viikkoa.

Hengitystieoireisten testaaminen on jatkunut vilkkaana ja näytteitä on otettu Satakunnan julkisen terveydenhuollon pisteissä keskimäärin hieman yli sata vuorokaudessa.

Liikkeellä on myös muita hengitystieinfektioita aiheuttavia viruksia, joiden erottaminen oireiden perusteella lievästä COVID-infektiosta on vaikeaa tai mahdotonta. Sairaanhoitopiiristä muistutetaan, että onkin tärkeää, että hengitystieinfektioon sairastuvat hakeutuvat herkästi testiin jo oireiden alkuvaiheessa, jotta mahdolliset COVID-tartunnat löydetään muiden infektioiden joukosta ja jatkotartunnat saadaan estettyä.

Testiin hakeutumisen aiheellisuutta voi arvioida myös Omaolo.fi -palvelun kautta.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa