Ladataan ilmoitusta
Satakunta 10.9.2021 15:00

Satakunnan koronatilanne lähestyy perustasoa

Kuvituskuva: Pixabay
Kuvituskuva: Pixabay

Satakunnan koronatilanne on edelleen kiihtymisvaiheessa, mutta perustasoa lähestytään. Se on torstaina kokoontuneen alueellisen tartuntatautien torjunnan työryhmän kokonaisarvio tilanteessa, jossa tartunnat ovat edelleen vähentyneet.

Koko Satakunnassa ilmaantuvuusluku 14 edellisen vuorokauden ajalta oli 32. Se tarkoittaa tartuntojen määrää 69.

Huittisten tilanne on kuitenkin pahempi ja maakunnan huonoin, koska edellisen kahden viikon aikana kirjattiin 13 tapausta, joka tarkoittaa ilmaantuvuuslukua 130,8. Huittisissakin tilanne on kuitenkin kehittynyt parempaan suuntaan, koska viikko sitten kahden viikon saldo oli 19 tartuntaa ja ilmaantuvuusluku 191,2.

–Satakunnassa tartunnanjäljitys on edelleen nopeaa ja tehokasta. Pitkittynyt epidemiatilanne kuitenkin sitoo työvoimaa paljon, samoin kuin näytteenotto. Odotetaan kansallisia linjauksia asiaan, joissa otettaisiin rajoitusten lievennysten kautta huomioon myös tartunnanjäljitys, sanoo tiedotteessa työryhmän puheenjohtaja, johtajaylilääkäri Petteri Lankinen.

–Jotkut sairaanhoitopiirit ovat rajanneet esimerkiksi lasten testaamista, mutta Satakunnassa pysytään valtakunnallisella linjalla. Näytteenottoa on kuitenkin pyritty suuntaamaan niin, että kapasiteetti riittää ja tartunnanjäljitykseen päästään ripeästi. Oireiset henkilöt, jotka eivät ole täysin rokotettuja tai sairastaneet varmennettua covid 19-infektiota viimeisen 6 kuukauden aikana, suositellaan testattavan mahdollisimman pianoireiden ilmaannuttua.

Satasairaalassa erikoissairaanhoidossa ei ole tällä hetkellä koronapotilaita. Terveyskeskuksen vuodeosastolla ei myöskään ole koronapotilaita.

–Koko epidemian aikana erikoissairaanhoidossa on ollut 92 koronapotilasta ja teho-osastolla 7. Covid 19 -infektioon on kuollut 14 satakuntalaista, Lankinen kertoo.

[citate id="1"]

Rokotusten tilanne on Satakunnassa maan keskiarvon luokkaa. Ensimmäisen koronarokotusannoksen on saanut 72 prosenttia satakuntalaisista ja kaksi annosta 53,7 prosenttia satakuntalaisista. Huittisissa prosentit ovat 70,8 ja 58,9.

–12–17-vuotiaiden rokotukset ovat edistyneet Satakunnassa varsin hyvin, mutta erityisesti nuorten aikuisten rokotuskattavuutta tulisi saada nousemaan, jotta yhteiskunnan avaamisessa voitaisiin edetä suunnitellusti.

Alueelliset suositukset löytyvät Satasairaalan sivulta.

Lue lisää

Paikalliset uutiset diginä - nyt vain 72 e/vuosi.

Tilaa